Ervaringen

Yvonne – muizenfobie

Ik ben twee keer door Marly behandeld voor mijn muizenfobie en het is ongelooflijk, maar ik heb geen angst meer. En dat terwijl ik voorheen echt panisch was als ik een muis zag. Ik durf overal in mijn tuin te werken zonder voortdurend gespannen te zijn als ik geritsel hoor. Ik heb nog nooit zo genoten van het tuinieren als afgelopen zomer. Zo fijn!

Jaap – spanningen en stress

Vanwege stress en spanningen op mijn werk voelde ik me steeds slechter en kreeg zelfs last van hyperventilatie. Ik zat tegen een burn-out aan. Een vriendin raadde mij hypnotherapie aan en eigenlijk was ik nogal sceptisch. Na de eerste sessie merkte ik wel dat ik me rustiger voelde, maar ik was er nog niet. Na de tweede sessie leek het alsof er een knop was omgezet, echt bijzonder. Ik doe mijn werk nu zo goed als ik kan, maar ik laat me niet meer gek maken. Aangezien ik nu beter met stress kan omgaan, werk ik veel efficiënter en heb er weer plezier in. Ik kan hypnose van harte aanraden.

Arthur: stoppen met roken

Ik rookte al vanaf mijn 14e en heb de laatste jaren vaak geprobeerd om te stoppen, maar dat lukt maar niet. Iemand op mijn werk had ervaring met hypnose en zo ben ik bij Hypnotherapie ’t Gooi terecht gekomen. Tijdens de sessie voelde ik me superontspannen. Na de eerste sessie heb ik nog twee keer zin gehad in een sigaret, maar er geen opgestoken. En na de tweede sessie was ik er helemaal klaar mee. Als ik nu iemand zie roken ben ik alleen maar blij dat ik er geen behoefte meer aan heb. Ik voel me een niet-roker.

Carolien: paardrij-angst

Ik ben een tijdje geleden hard van mijn paard gevallen en sindsdien durfde ik bijna niet meer te rijden. Ik stond eigenlijk al op het punt om mijn paard te verkopen. Via iemand op stal kwam ik terecht bij Hypnotherapie ’t Gooi. Ik vond het prettig dat Marly zelf lesgeeft en dus ook weet waar ze het over heeft. Dat merkte ik duidelijk tijdens het voorgesprek en dat gaf mij ook veel vertrouwen. De hypnosesessie was een heel bijzondere ervaring en ik voelde me heel rustig en fijn. En dat rustige gevoel had ik ook toen ik de dag daarna op mijn paard stapte. Zelfs toen mijn paard er vandoor wilde gaan, bleef ik kalm en greep meteen in door diep te gaan zitten en hem op te vangen. Ik dacht er eigenlijk niet eens bij na, het was een soort instinctieve reactie. Ik heb gewoon weer plezier in het paardrijden!

Eline: paardrij-angst

Ik ben twee keer bij Marly geweest voor een sessie, omdat ik niet meer op mijn paard durfde te stappen. Een half jaar geleden ben ik in het ziekenhuis terecht gekomen na een ongelukkige val en daarna nog een lange tijd moeten revalideren. Na vier maanden was ik weer hersteld, maar ik had zo'n schrik om weer te rijden. Via via hoorde ik over hypnotherapie en ik dacht: ik heb niks te verliezen, wie weet helpt het wel. En inderdaad: het heeft heel goed geholpen. Alsof er een knop van binnen is omgegaan en ik weer met hetzelfde ontspannen gevoel in het zadel zit als voor de val. Het lijkt alsof die herinnering is losgelaten, ik heb er in ieder geval geen last meer van. Ik ben weer aan het opbouwen met mijn paard en geniet weer samen met hem. Hypnotherapie heeft voor mij super gewerkt.

Sophie: laag zelfbeeld

Mijn leven lang heb ik al te kampen met een laag zelfbeeld en gebrek aan zelfvertrouwen. Daardoor zat ik vast op een punt en kwam niet verder in mijn werk. Ik durfde geen nieuwe stappen te nemen en twijfelde bij alles aan mezelf. Daardoor werd ik ook steeds somberder. De hypnosesessies bij Marly hebben me zo goed geholpen: het lijkt wel alsof ik een nieuw begin hebt gemaakt. Dingen komen nu vanzelf op mijn pad, ik denkt dat dat komt omdat ik het zelfvertrouwen uitstraal dat ik nu ook echt in mij voel. De eerste keer was ik best wel gespannen, want hypnose was helemaal nieuw voor mij. Door het uitgebreide voorgesprek voelde ik me op mijn gemak en Marly nam alle tijd voor mij. Het voelde heel goed en fijn en de tijdens de volgende sessies ging ik nog veel dieper in hypnose.

Joost: verbeteren golftechniek

Ik ben een fanatieke golfer, maar merkte dat ik bij het putten vaak problemen had omdat ik teveel druk voelde. Het gevolg was extra slagen en dat is heel frustrerend. Via een golfvriend hoorde ik over sporthypnose en dat leek me wel wat. Ik ben nogal nuchter dus ik was benieuwd of het voor mij wel zou werken. Marly nam alle tijd om uit te leggen wat er tijdens de sessie zou gebeuren en wat ik zou voelen. Zij is niet zo’n zweverig type en haar aanpak is prettig en doelgericht. De sporthypnose heeft me geholpen om mijn techniek en focus te verbeteren door allerlei visualisaties, best bijzonder allemaal, maar het werkt wel. Tijdens het putten ga ik nu in gedachten terug naar dat gevoel en dan blijf ik gefocust spelen.

Marijke: afvallen

Al jarenlang jojo ik met mijn gewicht en ik had zo genoeg van al dat diëten, want dat helpt bij mij maar een korte tijd. Ik moest gewoon leren om nee te kunnen zeggen tegen snacks en tussendoortjes. Door de hypnotherapie heb nu duidelijk de rem gevonden. In plaats van gedachteloos een half pak koekjes naar binnen te werken, neem ik er nu maar eentje en ik voel me daardoor heel sterk. Ik ben nu na vier weken vijf kilo afgevallen, zonder dat het me moeite kost. Ik geniet nu veel meer van mijn eten en eet veel gezonder. Ik heb het gevoel dat ik zelf weer in controle ben. 

Johan: paniekaanvallen

Ik kwam bij Marly van Hypnotherapie 't Gooi via een kennis. Door een burnout zat ik al een hele tijd thuis en merkte dat ik steeds vaker paniekaanvallen kreeg. En die kreeg ik vooral wanneer ik aan het autorijden was, levensgevaarlijk. Eigenlijk was ik ten einde raad en durfde ook niet meer in mijn auto te stappen. Marly heeft me zo goed geholpen met haar sessies. Door middel van regressie heb ik dingen uit het verleden kunnen loslaten en de angst is weggevaagd. Ik merk dat ik veel rustiger ben in mijn hoofd, ook door de zelfhypnose die ik heb geleerd. Ik ben weer aan het werk, maar bewaak mijn grenzen veel beter, loop mezelf niet meer voorbij. Ik ben er erg blij mee.

Simone: verwerken van verdriet

Ik heb een heel nare echtscheiding achter de rug, met veel verdriet en frustratie. Een zware tijd, ik kon niet goed slapen, was de hele tijd in mijn hoofd bezig met wat er fout was gegaan en het voelde alsof er een zwarte wolk boven me hing. Ik dacht: misschien helpt hypnose wel om me beter te voelen. Ik had erover gelezen in een tijdschrift, maar eerlijk gezegd had ik geen idee hoe het zou voelen en of het iets voor mij zou zijn. Het was een bijzondere ervaring, ik voelde me heel ontspannen maar ook emotioneel. Ik wist niet dat ik met mijn ogen dicht kon huilen, maar de sessies voelden als een verwerking van mijn verdriet en een enorme opluchting. Ik durf weer naar de toekomst te kijken met een positief gevoel. De rustige en prettige aanpak van Marly vond ik heel fijn, bedankt voor je hulp! 

Susanne: burnout

Na veel te lang maar 'door te blijven gaan', met een burnout tot gevolg, een lichaam vol spanning en een vicieuze cirkel van steeds meer in de knoop komen en op den duur zelfs gewone dagelijkse dingen niet meer te durven, heb ik de stap gezet en met Marly een afspraak gemaakt. Met al haar ervaring en enorme rust en onze gemeenschappelijke passie voor paarden heeft zij binnen een paar sessies de vinger op de zere plek kunnen leggen. In hypnose heeft zij mijn onderbewustzijn aan de slag laten gaan om alle 'troep' uit mijn hoofd en ziel op te gaan ruimen. Al na 1 sessie was ik zoveel meer ontspannen en kon ik ineens weer rustig en diep doorslapen. Voor iedereen die twijfelt: voor mij waren de sessies bij Marly een enorm succes en ik vind het heel indrukwekkend hoeveel positieve invloed zij op mijn onderbewustzijn heeft gehad. Ik heb meer rust en zelfvertrouwen terug gevonden en ga sterker en optimistischer weer door het leven.

Mark: Prikkelbaar darmsyndroom

Al vele jaren had ik heel veel last van mijn darmen, wat tot veel ongemak leidde. De klachten en de pijn begonnen mijn sociale leven meer en meer te belasten. Ik ging afspraken om te eten met vrienden liever uit de weg. Toen de diagnose PDS werd gesteld, hoorde ik dat hypnotherapie wel eens zou kunnen helpen om de klachten te verminderen. Dat is ook gebleken want de drie sessies bij Marly hebben ervoor gezorgd dat ik zoveel meer rust ervaar, zowel geestelijk als lichamelijk. Mijn darmklachten zijn grotendeels verdwenen en vaak ben ik me niet eens meer bewust van mijn buik, terwijl vroeger alle aandacht daar naartoe ging. Ik leef nu zoveel gemakkelijker en vrijer. De sessies heb ik als zeer prettig ervaren, ik was enerzijds diep ontspannen, maar toch 'niet weg', zoals ik had verwacht. Een bijzondere ervaring. 

Thomas: blackouts bij toetsen

Ik heb regelmatig last van blackouts wanneer ik een toets moet maken op school, vooral voor vakken die ik lastig vind. Het lijkt dan alsof ik niks meer weet, hoewel ik goed geleerd heb. Mijn moeder hoorde dat hypnose zou kunnen helpen en ze maakte een afspraak voor mij. Ik vond het best spannend de eerste keer en ook wel een beetje raar, maar eigenlijk voelde het ook wel superrelaxed. Marly stuurde me in gedachten naar een mooie plek en ging toen praten met mijn 'harde schijf'. Wat ze allemaal zei heb ik niet onthouden, maar wat ik merk is dat ik me veel rustiger voel tijdens toetsen. Ik maak me gewoon niet meer zo druk en denk: het komt wel goed. Voorheen kon ik soms niet slapen van de stress, maar daar heb ik nu geen last meer van. 

Josephine: wedstrijdangst

Ik ben bij Hypnotherapie 't Gooi terecht gekomen vanwege mijn wedstrijdangst. Ik ben dressuurruiter en merkte steeds meer dat mijn wedstrijdangst ervoor zorgde dat ik totaal niet kon genieten van de wedstrijden. De avond van tevoren sliep ik al slecht van de zenuwen. Ik heb een gevoelig paard dat meteen reageert op hoe ik in het zadel zit, dus dat werkt ook niet mee. Als ik de filmpjes terugkeek van de wedstrijden, schrok ik er eigenlijk van hoe gespannen we beiden waren en dat terwijl het thuis tijdens de trainingen altijd super gaat. Marly heeft me tijdens haar sessies laten voelen hoe het is om 'in een positieve flow' te rijden, alleen maar gericht op mijn paard en niet op de jury of het publiek. Dat positieve gevoel heeft ze op de een of andere manier in mijn onderbewustzijn vastgezet en ik heb sindsdien zoveel fijner de proeven kunnen rijden. Mijn merrie en ik voelen nu als een echt team en de winstpunten halen we gemakkelijk. 

Manon: tics 

Onze dochter van 7 zat al sinds groep 3 niet lekker in haar vel. Dat uitte zich in allerlei tics en dwangmatige handelingen, zoals alle klinken 3x aanraken, 's ochtens bij het aankleden drie keer nieuwe kleren aan, nagelbijten. Zelf zei ze dat het een stemmetje in haar hoofd was dat haar iedere keer nieuwe opdrachten gaf. Ze had eigenlijk nooit rust in haar hoofd, er was altijd iets wat ze moest doen. Ze heeft twee sessies gehad bij Marly en het lijkt alsof er een knop is omgedraaid diep van binnen. 's Avonds leggen we haar kleren klaar en die trekt ze 's ochtends gewoon aan. De tics zijn grotendeels verdwenen en zelf is ze veel vrolijker en relaxter. En dat heeft een positieve invloed op ons hele gezin. We zijn heel blij met het resultaat.

 

Powered by CouchCMS