Hypnose voor ruiters

Ik ben gespecialiseerd in het werken met ruiters die angst hebben ontwikkeld voor het paardrijden. Door middel van een speciale hypnosetechniek krijgen angstige ruiters weer rust en vertrouwen in zichzelf en daardoor weer plezier in het paardrijden.
Mijn familie had een manege in Limburg, dus ik ben opgegroeid tussen de paarden. Ik ben vroeger actief geweest in de springsport en geef al meer dan 30 jaar paardrijles. Als instructrice heb ik vaak te maken met ruiters die angstig zijn geworden, bijvoorbeeld door een val van het paard of door controleverlies. Een paard spiegelt jouw emoties en reageert op jouw angst en onrust, waardoor het rijden steeds minder fijn wordt. Door middel van hypnose kun je weer ontspannen rijden, vol vertrouwen in jezelf en je paard en dit in slechts enkele sessies. Door mijn achtergrond heb ik heb een uniek en zeer effectief hypnoseprotocol ontwikkeld om ruiters weer stevig in het zadel te helpen en werk met cliënten uit heel Nederland en België. Ook werk ik veel met ruiters die te maken hebben met wedstrijdangst. Ik vergroot hun mentale kracht, zelfvertrouwen en focus, waardoor ze in "the flow" komen voor een maximale prestatie tijdens de wedstrijd.
In 2020 heb ik in samenwerking met het blad Paard&Sport van de Koninklijke Nederlandse Hippische Federatie een hypnotherapietraject verzorgd met een amazone die na de val van haar paard erg angstig was geworden. Na twee sessies in mijn praktijk zat ze weer diep in het zadel en had ze hernieuwd vertrouwen in haar paard en in zichzelf als ruiter. In de onderstaande artikelen kun je lezen hoe het traject is verlopen:
Artikel 1 Artikel2
In 2018 ben ik geïnterviewd door Bit Magazine. Hieronder vind je de link naar het artikel:
Van je paardrijangst af door hypnose
Powered by CouchCMS